<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?1885550445100364&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bolig, Nybygg

Aurikkelstien - Historien bak tomta

 

Tidligere vokste snittblomster, stauder og krysanter seg vakre i drivhusene på Stokka. Nå er det duket for nytt liv på eiendommen. Jadarhus sine nye eneboliger og townhouses i Aurikkelstien vil få både Blomsterveien og Syrinveien i nabolaget.  


Aurikkelstien fra lufta

Stokka fra lufta: Aurikkelstien med Stokkavannet i nærheten

 

Det er snart 20 år siden Egil Kolnes låste dørene på populære Kolnes gartneri på Stokka. Etter å ha hatt eiendommen for seg selv og bodd fredelig og stille i en årrekke, gir grunneieren slipp på historien og lar fremtidens beboere ta over eiendommen. Tanken har vokst på ham og familien, og nå gleder han seg til ny giv i området.

– Dette er veldig spennende. Eiendommen hadde stått her og grodd over uten at jeg klarer å holde det ved like. Jeg tror dette blir veldig, veldig bra, sier Egil Kolnes, sønn av Gunleiv Kolnes og sønnesønn av bestefar Ingebreth Kolnes.

 

Kunne du tenke deg å bo i Aurikkelstien?

Se boligene i Aurikkelstien

 

Grønne fingre

For historien starter med bestefar. Ingebreth Kolnes kjøpte bondegården på Stokka i 1918 etter at den hadde vært i drift siden midten av 1800-tallet. Han overtok løe, stor enebolig, redskaper og buskap og det som ellers måtte høre en velholdt gård fra den tiden til, fortsatte med kyr, høner, griser og hester, men bygde etterhvert også sitt første drivhus. De grønne fingrene ligger i familien, for også sønnen Gunleiv Kolnes trivdes best med såing, planting og vekst da han tok over rundt 1940.

Da Egil Kolnes vokste opp, ble gårdsdrifta gradvis endret og Gunleiv gikk mer og mer over til å bli gartner- og grønnsaksbonde. Både tomater, agurker, gulrøtter og neper vokste opp på markene på Stokka. Dette ble videre solgt av Kolnes sjøl nede på torjå – eller kjørt med nattruten til Bergen og nordover. En av grønnsakene som solgte best på den tiden var rabarbra. Når den gikk med båten, fikk bergenserne frisk rabarbrasuppe fra Stavanger.

Bærbusker fra AurikkelstienFrodig: Det har blitt dyrket mye på gamle Kolnes Gård, men nå er det viltvoksende bærbusker som har tatt over tomten.

 

Gartneri og avskårne blomster

På slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet ble en del av gården solgt til boliger. Egil Kolnes overtok gartneriet i 1985. Mens faren Gunleiv stort sett dyrket grønnsaker til matfatet, førte Egil Kolnes nok en gang eiendommen i en ny retning. Selv om de alle levde av jorda på Stokka, satset Egil blant mye annet på avskårne blomster, stauder og krysanter. Både faren og farfaren drev med krysanter før ham. Mesteparten av det Egil Kolnes dyrket gikk til Gartnerhallen, som leverte videre til de fleste blomsterbutikkene i distriktet, i tillegg til andre deler av landet.

For Egil Kolnes som nå skal følge med mens eiendommen igjen våkner til liv, er alt som det skal være for de tidligere grunneierne: en ny start. En ny retning.

 

Aurikkel-stien-6Tidligere Kolnes Gård: Egil Kolnes gleder seg til å følge med på eiendommen når den får en ny start.


Kunne du tenke deg å bo i Aurikkelstien?

Se boligene i Aurikkelstien


Vil du vite mer om Aurikkelstien og andre lignende prosjekter?

 

Trender i 2020 - Slik vil vi bo

Stilrene og vedlikeholdsfrie hus med flate tak og nøytrale ... Les mer

Veien til drømmehuset

På tomta på Sola har huset begynt å ta form, og sakte, men ... Les mer

Fritt utsyn mot fjorden

Morgensola har akkurat stått opp og idet de første ... Les mer

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med?

Kontakt våre kompetente fagfolk.

Ta kontakt

– Ville hatt det sjøl

I hver eneste situasjon med kunder, leverandører og kollegaer skal vi spørre oss selv: “ville jeg hatt det slik selv?” For oss er det et mantra – for deg en trygghet.

KONTAKT

Jadarhus Bygg

958 00 300

Gamle Forusveien 10A
4031 Stavanger