<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?1885550445100364&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bolig, Egen tomt

Fra planlegging til drømmebolig

 

Del 1: Planlegging og graving


Da Renate Gimre og Bjørnar Ørland så den eldre boligen på Sola for første gang, var de ikke tvil. Her ville de rive huset fra 1962 og bygge drømmeboligen. Nå er tomta gravd ut og grunnmuren på vei.


Renate og Bjørnar hadde egentlig helt andre planer den dagen de så FINN-annonsen med en eldre bolig til salgs på Sola. Planen var å bygge på en tomt på Røyneberg, men prosessen gikk litt for seint. I stedet valgte de seg drømmetomta på Sola – en solrik, romslig eiendom, perfekt beliggenhet for familiens behov.

– Vi har bodd her selv og vet at dette er en deilig plass. Vi har snakket om å flytte i mange år. Endelig falt det på plass.

Renate Gimre og Bjørnar Ørland bygger drømmehuset på Sola

Drømmetomta: Renate Gimre og Bjørnar Ørland gleder seg til å bygge drømmehuset på Sola

 

Vurderer du å bygge på egen tomt?

Jeg vil vite mer

 

Valgte Jadarhus

Etter å ha kjøpt tomten, måtte paret finne byggefirma til å tegne og bygge boligen. Valget falt på Jadarhus. Sammen med arkitekt Morten Barstad fikk ekteparet tegnet huset, som totalt blir på 400 kvadratmeter.

– Vi ønsket at noen skulle ta hele prosessen for oss, derfor valgte vi Jadarhus. Helt fra starten hadde vi en del tanker om hvordan dette skulle bli og føler at vi har tegnet dette sammen med dem. Arkitekten var god på å lytte og forstå hva vi ønsket. Et godt samarbeid er veldig viktig i denne prosessen, sier Bjørnar, som er svært fornøyd så langt.

– Vi har tett og god dialog med Jadarhus hele veien og er veldig fornøyde med samarbeidet og prosessen. Gode relasjoner er viktig når man bygger hus. Vi opplever at de fagfolkene er veldig flinke til å finne løsninger hvis det oppstår utfordringer underveis.

Med god hjelp fra familie og venner har de selv revet det gamle huset og fjernet materialene før det ble klart til utgraving.

– Familiene våre har stått på hele veien. Alle er like engasjerte, og folk er innom tomta daglig. Jeg gleder meg sånn! Vi har valgt å bygge det i Hampton-stil, sier Renate, og henviser til den maritime stilen fra østkysten av USA. Hampton-stilen kjennetegnes med lyse farger, maritimt uttrykk og naturlige materialer.

Bygger drømmehuset med Jadarhus

Valgte Jadarhus: Renate og Bjørnar sammen med byggeleder Andreas Dalset Wold og graver Geir Kristiansen i GK Maskin

 

– Vi ønsket at noen skulle ta hele prosessen for oss, derfor valgte vi Jadarhus. Helt fra starten hadde vi en del tanker om hvordan dette skulle bli og føler at vi har tegnet dette sammen med dem. Arkitekten var god på å lytte og forstå hva vi ønsket. Et godt samarbeid er veldig viktig i denne prosessen, sier Bjørnar, som er svært fornøyd så langt.


Prosjektering og bygging

Salgsleder Christian Dahl i Jadarhus Bygg har hatt ansvaret for prosjektutviklingen av eiendommen. Etter at boligen ble godkjent i kommunen, er det nå byggeleder Andreas Dalset Wold som har ansvaret for å få boligen ferdig.

– Når boligen er klar til byggestart, er det alltid byggelederen som tar over. Jeg skal holde i prosjektet fram til huset er ferdig. Nå er vi klare med graving, kummer, vann og avløp og er straks klare for støping og betong. De kommende ukene går til støping av grunnmur, forteller Dalset Wold, som samtidig skal planlegge og forberede neste fase, holde orden på fremdriftsplanen og bestille materialer som må på plass.

Eiendommen på Sola er på 1230 kvadratmeter, og boligen blir på 400 kvadratmeter over tre etasjer. Totalt blir det fem soverom, samt svært praktiske planløsninger tilpasset familiens behov.

– Vi føler at vi bygger for framtiden og det familien vil ha behov for de kommende årene. Det blir et spennende år, sier Renate, som er klar til å flytte inn i en splitter ny bolig våren neste år.

 

Les videre om Veien til drømmehuset her.

 

Vurderer du å bygge på egen tomt? Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt!

 

Trender i 2020 - Slik vil vi bo

Stilrene og vedlikeholdsfrie hus med flate tak og nøytrale ... Les mer

Veien til drømmehuset

På tomta på Sola har huset begynt å ta form, og sakte, men ... Les mer

Fritt utsyn mot fjorden

Morgensola har akkurat stått opp og idet de første ... Les mer

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med?

Kontakt våre kompetente fagfolk.

Ta kontakt

– Ville hatt det sjøl

I hver eneste situasjon med kunder, leverandører og kollegaer skal vi spørre oss selv: “ville jeg hatt det slik selv?” For oss er det et mantra – for deg en trygghet.

KONTAKT

Jadarhus Bygg

958 00 300

Gamle Forusveien 10A
4031 Stavanger