<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?1885550445100364&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nybygg, Egen tomt

Veien til drømmehuset

 

Det er himla mange valg som skal tas når man bygger hus! Renate Gimre har flere tips til andre som skal i gang med å bygge drømmehuset. 

På tomta på Sola har huset begynt å ta form, og sakte, men sikkert kan man begynne å danne seg et bilde av hvordan boligen til Renate Gimre og Bjørnar Ørland blir. Ingenting er tilfeldig – paret har nøye planlagt hvordan de ønsker å bo. Men selv om de hadde tydelig for seg hvordan drømmehuset skulle se ut, har de likevel vært åpne for innspill. 

– Vi ser fortsatt ting an underveis nå i byggeprosessen og får ofte tilbakemeldinger fra Jadarhus om forbedringer. De er proffe, og vi stoler på det de foreslår og er åpne for ting som kan komme underveis. Jeg ville egentlig ha vinduer med bue, men på grunn av pris foreslo heller Jadarhus firkanta, noe vi nå er enda mer fornøyde med. 

_FAS6870-min
Begynner å ta form: Drømmeboligen reiser seg litt etter litt.

Ønsker du å bygge på egen tomt?
Les mer om å bygge på egen tomt

 

– Bruk nettverket ditt! 

Har du selv en boligdrøm i magen du tenker å realisere? Renate har flere tips og erfaringer hun har gjort seg. For når hun først har sett for seg noe, gir hun seg ikke før hun har funnet en løsning. 

– Ikke ta et nei for et nei. Dersom første leverandør ikke kan levere det du ønsker, gå videre. I jakten på den perfekte døra sparte vi mange tusen på å snakke med folk, som tipset om hvor jeg kunne finne slike vi ville ha, til en mye rimeligere penge enn de jeg i utgangspunktet hadde funnet. Bruk nettverket ditt! råder hun. 

For det finnes et hav av leverandører der ute, og det kan være vanskelig å velge hvem man skal bruke. For Renate har kjemi vært viktig.  

– Ja, jeg må føle at de jeg treffer i butikkene er ærlige og at kjemien er god. Jeg vil råde folk til å bruke god tid, og å tenke nøye gjennom valgene. Jeg gikk sikkert 20 runder før jeg fant baderomsinnredningen jeg ville ha, og det er faktisk egentlig kjøkkeninnredning, forteller hun. 

Egentlig drømte Renate om å bygge jærhus, men har endt opp med et Amerika-inspirert. Hun bruker mye tid på å hente inspirasjon slik at huset blir akkurat slik de drømmer om. Google og bildeappen Pinterest er flittig brukt. 

–  Jeg er så inspirert at jeg sikkert kunne bygd fem hus, ler Renate. 

Gimre_inspo

Inspirasjon: Renate har funnet mye inspirasjon fra blant annet Pinterest.

Et hjem det er godt å bo i

Paret har tenkt gjennom hvordan de har det i huset de bor i nå og hvordan de har det på hytta. 

– Til det nye huset tar vi med oss de beste løsningene. Her skal vi leve et godt liv. Vi har for eksempel gått helt vekk fra knevegg. Jeg er så lei knevegg! Vi har det i huset vårt nå, men på hytta vi bygde for fem år siden har vi ikke en eneste knevegg og jeg elsker det!  

Hun har alltid vært interessert i bolig og interiør, og hun pusser og tapetserer “alltid” noe. 

– Men jeg er ikke opptatt av hva som er trendy, jeg ønsker å ha en personlig stil heller enn typiske hjem man kanskje ser i interiørmagasiner.  

På byggeplassen er også de ulike etasjene kommet på plass. Man får også et inntrykk av det valma taket. Mye som blir bygd i dag er i enklere konstruksjon, med pulttak, men Renate og mannen ønsket et mer tradisjonelt tak og takpanner. 

Når reisefasen er over begynner tettefasen, hvor mange hundre kvadratmeter med isolasjon skal på plass. Parallelt jobber Gimre videre med interiør, farger og møbler. 

– Det er absolutt drømmehuset vårt vi nå bygger, avslutter hun. _FAS6894-min
Taket: Det valma taket tar form.

 

Vil du lese mer? Da anbefaler vi disse artiklene:

11 tips for en god planløsning

Slik går du frem når du skal bygge hus på egen tomt

Trender i 2020 - Slik vil vi bo

Stilrene og vedlikeholdsfrie hus med flate tak og nøytrale ... Les mer

Fritt utsyn mot fjorden

Morgensola har akkurat stått opp og idet de første ... Les mer

Gi ditt gamle hus et nytt liv

Har huset ditt drømmeplasseringen, men trenger et løft, kan ... Les mer

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med?

Kontakt våre kompetente fagfolk.

Ta kontakt

– Ville hatt det sjøl

I hver eneste situasjon med kunder, leverandører og kollegaer skal vi spørre oss selv: “ville jeg hatt det slik selv?” For oss er det et mantra – for deg en trygghet.

KONTAKT

Jadarhus Bygg

958 00 300

Gamle Forusveien 10A
4031 Stavanger